Att vara anhörig till någon som kämpar med ett beroende eller lever ett liv präglat av kriminalitet kan vara en enormt utmanande resa. I vår föreläsningsserie erbjuder vi anhöriga stöd, kunskap och konkreta verktyg för att förstå dessa komplexa frågor och för att hjälpa dig som närstående att finna styrka.

Genom föreläsningar av erfarna experter som Carita Juselius och Cilla Zbinden får du möjlighet att ta del av personliga insikter och tankeväckande berättelser om medberoende och sorg. Oavsett om du själv upplever det på nära håll eller vill få en djupare förståelse, är denna föreläsningsserie en möjlighet att hitta hopp och vägledning på vägen framåt.

Anmäl dig till en eller flera föreläsningar längst ner på sidan. Antalet platser är begränsade.

4 november

Carita Juselius – Medberoende och gränssättning

Carita arbetar med anhörigstöd och har en gedigen erfarenhet av att hjälpa närstående till personer som lever med missbruk eller kriminalitet. I sin föreläsning kommer hon kommer att gå på djupet i vad medberoende verkligen innebär, det är mer komplext än du kanske tror och hur du kan börja sätta sunda gränser som gör livet lättare – utan skuld eller dåligt samvete.

Plats: Tjärhovsgatan 9, Stockholm

Tid: 17.00-18.00

25 november

Cilla Zbinden – Att möta sorgens verklighet

Cilla Zbinden är en certifierad sorgebearbetare som själv gått igenom djup sorg efter att hennes dotter Lisa tragiskt gick bort av en överdos. Genom sin egen resa har Cilla funnit kraften att stötta andra som förlorat nära och kära, särskilt inom beroendeproblematik. I sin föreläsning kommer Cilla att dela med sig av sin personliga historia och ge insikter i hur man kan hantera sorgen, vad man kan göra som närstående och hur man kan finna ljus i mörkret.

Plats: Tjärhovsgatan 9, Stockholm

Tid: 17.00-18.00

16 december

Andreas Nygren – Kriminalitet som livsstil

Vill du förstå drivkrafterna bakom kriminalitet och få insikter om hur en kriminell livsstil formas? Denna föreläsning ger dig en bred bild av varför människor fastnar i kriminalitet och hur det påverkar både dem och deras anhöriga.

Andreas Nygren, som har lång erfarenhet av att arbeta med personer som lever i eller försöker lämna en kriminell livsstil, delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Föreläsningen riktar sig särskilt till dig som är anhörig till någon som lever med kriminalitet, och som vill få nya perspektiv och verktyg för att hantera denna utmaning.

Plats: Tjärhovsgatan 9, Stockholm

Tid: 17.00-18.00

Anmäl dig till en eller flera föreläsningar